onsdag 19. november 2008

Tur til Oslo; Jungelboka!

17 Oktober dro Sandvika vgs. klassene 1STD, 1STE og 1STF på tur til Oslo og Det Norske Theatret for å se "Jungelboka" med Adil Thathaal i hovedrollen som Mowgli. Jeg tror de fleste gledet seg med tanke på at mange har et forhold til "Jungelboka" gjennom filmen til Disney. Mange var nok spente på hvordan denne moderniserte utgaven av stykket var og når selveste vinneren av Dansefeber spilte hovedrollen var det nok enda fler som gledet seg.

Vi ankom Det Norske Theatret litt før kl. 11 og visste ikke helt hva vi hadde i vente. Vi ble vist inn i hovedsalen og foran scenen var en stor metallvegg med en dør på midten av scenegulvet. Etter 10 minutters ventetid åpner døra seg og Adil trer fram foran oss alle. Han introduserer seg selv og begynner og fortelle om hvordan han endte opp med å spille Mowgli. Han fortalte om hvordan han slet med å være den lille utenlandske gutten i et vanskelig miljø. Han hadde få venner og gikk ikke gjennom de fasene som alle andre gjorde, som f.eks. drikking (han drikker faktisk ikke alkohol til dags dato). Han fortalte om da han begynte med dansing og at han faktisk ikke fikk lov til å danse av faren sin. Tiden rett før og etter dansefeber ble det også fortalt om, turen han hadde til LA blant annet som var alt fra problematisk. Og han fortalte også at det å stå på Det Norske Theatret og spille en rolle som han lett kunne kjenne seg igjen i var noe var utrolig glad for å få gjøre. Alt i alt en veldig interessant time med Adil det der. Adil viste oss også rundt på scenen, som forresten var gigantisk!

Vi hadde fått vite dagsprogrammet av lærerne våre og de hadde fortalt at vi skulle delta i en "workshop" med danseinstruktører som hadde hjulpet til å sette opp stykket. Vi delte oss inn i grupper klassevis. "Workshoppen" varte i halvannen time og på den tiden fikk vi lære en nokså enkel koregrafi som vi senere framførte for de to andre klassene. Jeg hadde trodd at workshoppen skulle vare litt lenger og at vi skulle gjøre litt andre ting, men det gjorde meg ingenting å danse. Etter workshoppen hadde vi circa 3 timer fri før forestillingen begynte og da gikk vi rundt i Oslo.

Forestillingen begynte kl. 17 og varte i ca. 2 timer med en pause midt i. Jeg syns det var et veldig bra stykke og jeg likte hvordan det var både på bokmål og nynorsk. De andre skuespillerne var veldig flinke og jeg syns alt i alt det var en utrolig bra stykke! Jeg likte at de hadde modernisert stykket slik at det kunne bli rettet mot et yngre publikum. En veldig fin Norsk utflukt!

FOTO: Marius E. Hauge

1 kommentar:

LK sa...

Fint å se at dere likte opplegget. Kanskje en ekstra bonus at dansingen deres kom på TV?